Kinderkring

Zondag 6 juni

Johannes en Jezus
Bijbel: Johannes 3:22-36
De leerlingen van Johannes de Doper ontdekken dat Jezus en zijn leerlingen ook mensen dopen – net als Johannes. Het lijkt op concurrentie, maar daar denkt Johannes anders over. Als mensen aan hem vragen wat hij ervan vindt, antwoordt Johannes dat Jezus groter moet worden en hij zelf kleiner.
werkblad 1

De kinderen kijken goed naar de beide platen waarop gedoopt wordt. Zijn ze gelijk? Zoek de verschillen. Het zijn er 10. Kleur daarna de plaat.
Nodig: kleurpotloden, stiften

werkblad 2

 

30 mei 2021
Gesprek in de nacht
Bijbel: Johannes 3:1-16
Nikodemus is een Farizeeër. Hij komt in de nacht naar Jezus toe en praat met Jezus over wat het betekent om opnieuw geboren te worden.

Werkblad 1

werkblad 1
Op het werkblad staat een kleurplaat van Nikodemus die bij Jezus op bezoek is. Wat drukken hun gezichten uit? Werkwijze: verbind de punten, zodat er een ster en de maan ontstaat.
Nodig: kleurpotloden, stiften.

Werkblad 2

werkblad 2
In de nacht vindt een verwarrend gesprek plaats. Wat zegt Jezus allemaal? Wat is het antwoord op de vragen die Nikodemus heeft? Alles wat Nikodemus weet, staat op zijn kop. Met dit werkblad draaien we ook van alles om. Op het werkblad staan in een kruiswoordraadsel antwoorden. Kinderen maken nu de
vragen bij de antwoorden die al gegeven zijn. Het zijn woorden uit het Bijbelverhaal van vandaag. Vergelijk eens de vragen die de kinderen geven. Nodig: potloden, pennen, gum

 

 

 

Zondag 23 mei

Nadat Jezus naar de hemel is gegaan, wachten de leerlingen in huis. En op het joodse Pinksterfeest raken zij in vuur en vlam door de Heilige Geest. In alle talen spreken zij over Jezus, zijn leven en werk, zijn Opstanding. Het feest is begonnen.

Werkblad 1:  werkblad 1
Met het werkblad maken de kinderen een feestelijke slinger.
Werkwijze: Knip de figuren uit en rijg ze aan een lint of draad. Let
op de volgorde zoals afgebeeld op het werkblad. Rijg eventueel
kraaltjes tussen de plaatjes en onderaan een belletje.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, draad of lint;
eventueel kraaltjes en een belletje.

 

Werkblad 2 : werkblad 2
Het is een kleurrijk feest in de straten van Jeruzalem. Een ratjetoe aan talen is er te horen in de straten. Het werkblad geeft een sfeerimpressie. Werkwijze: Op het werkblad staan 5 verschillende codes. Met 4 van deze codes is een zin opgesteld. De kinderen ontcijferen deze en lezen 4 zinnen. Tip: Voor snelle werkers en kinderen die een uitdaging kunnen gebruiken, zijn er nog 2 opdrachten: 1) Een code onder aan het
werkblad is niet gebruikt. Daarmee maakt een kind op een leeg papiertje zelf een zin. Welke zin bedenk jij over Pinksteren? Geef jouw zin door aan je schoudermaatje. Kan die het ontcijferen? 2) Er staat een zin geschreven in hoofdletters, in het Nederlands. Bij deze zin staat geen code. Bedenk je er zelf een
code bij? Gebruik voor elk woord in de zin een van de codes op het werkblad (dus alle 5 door elkaar), of bedenk een hele nieuwe codetaal.
Oplossing: Wij komen van het eiland Kreta; wij komen uit de
grote stad Rome zelf; de woestijn van Arabië, daar wonen wij;
wij komen uit het oosten.
Nodig: kleurpotloden, (gel)stiften, pennen, (lijntjes)papier voor
eigen codetekst