Inschrijven kerkdiensten

Geplaatst op: 2 juli 2020

Zondag 5 juli aanstaande is het zo ver! Na lange tijd mogen wij elkaar weer ontmoeten rondom Gods woord in het Lichtpunt.

Links in dit artikel:

Het dagelijks bestuur heeft voor de heropening een protocol geschreven zodat duidelijk is wat de richtlijnen zijn en hoe wij ons daaraan kunnen houden. Het is een doorlopend document omdat het aangepast wordt zodra de situatie rondom Covid-19 zich wijzigt.

Zoals reeds eerder gemeld gaan we starten met een inschrijfsysteem via dit online aanmeldformulier. Hier kunt u zich als groep/gezin/individu opgeven voor de kerkdiensten. Dus graag per gezin maar 1 maal per dienst aanmelden. Niet alle datums zijn beschikbaar omdat er ook andersoortige diensten (doop, bevestiging) plaatsvinden in deze periode.

LET OP: vol is vol. U bent pas definitief ingeschreven als u een bevestiging per mail hebt gehad.

Op deze pagina kunt u zien hoeveel er per datum zijn ingeschreven.

Ook vragen wij je of je de koster wilt helpen met schoonmaken na de dienst. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Ondanks de versoepeling van de regels hanteren wij deze zomermaanden toch de grens van 100 bezoekers.

Om alles in goede banen te leiden, vragen wij jullie met klem om onderstaande regels in acht te nemen:

  • Kom niet allemaal om 5 minuten voor aanvang maar zorg voor een natuurlijke spreiding. Als het te druk is bij de ingang dan wacht je even bij je fiets of op het trottoir.
  • Bij binnenkomst staat er op 3 punten een desinfectiezuil om je handen verplicht te reinigen
  • We werken met coördinatoren welke jouw naam afvinken, je wijzen op het desinfecteren en je naar een aangewezen plaats brengen om zo de 1,5 meter te waarborgen
  • Neem je jas mee naar je zitplaats want de garderobe is gesloten.
  • De luchtventilatie zal op de maximale stand worden gezet om een zo goed mogelijke luchtverversing te krijgen. Het kan dus wat koeler aanvoelen in de zaal.
  • Als je ouder bent dan 70 raden wij je af om de dienst te bezoeken.
  • Er wordt niet gezongen, maar zing graag met je hart mee met de band
  • Er vindt geen koffiedrinken plaats
  • Toilet is alleen voor nood bereikbaar
  • Verlaat na de dienst de kerk via de uitgang bij het orgel, de achteruitgang van de zaal of de reguliere uitgang. Zorg ervoor dat er geen samenklontering rondom het gebouw ontstaat.

In alle gevallen geldt; houd 1,5 meter afstand.

Met deze regels denken wij op een verantwoorde wijze weer van start te kunnen gaan om elkaar weer te ontmoeten in ons Lichtpunt. Voor velen is het een periode van gemis geweest en wij hopen dat de onlinediensten daar toch een goede invulling voor zijn geweest.

Deze vorm blijven wij doorzetten en hopen dat het aantal bezoekers telkens verhoogt kan worden. Wat het maximum aantal bezoekers op termijn in een dienst zal zijn is voor ons ook nog niet duidelijk.

Voor nu zijn wij dankbaar voor deze mogelijkheid en hopen elkaar zondag weer te ontmoeten in de kerk, online of op de huiskring.

Als er vragen zijn dan vernemen wij deze graag.

Met vriendelijke groet,

Anne van Lohuizen
voorzitter DB/KR