Inschrijven kerkdiensten

Geplaatst op: 2 juli 2020

Bijgewerkt juni 2021

Links in dit artikel:

Verruiming erediensten

Vanaf heden mogen wij 15% van onze stoelbezetting gebruiken om bezoekers welkom te heten. Dit betekent dat er 90 zitplaatsen zijn die te reserveren zijn via het welbekende inschrijfformulier op de website of Scipio. De bijzondere diensten staan hierin ook vermeld omdat daar minder bezoekers kunnen komen i.v.m. uitgenodigde gasten. In het geval van bijzondere diensten mogen doopouders 10 gasten uitnodigen. Deze dienen doorgegeven te worden aan de dienstdoende predikant.

Zingen

Ook is het vanaf heden toegestaan om op praatniveau enige liederen mee te zingen binnen een gepaste tijd. Voor velen van ons een graag geziene verruiming! Omdat de kaders hierin rekbaar lijken verzoeken wij om niet luidkeels mee te zingen en zal de voorganger aangeven welke liederen meegezongen kunnen worden.

Komende tijd

Het is fijn om te zien dat we steeds meer beperkingen achter ons kunnen laten liggen. Tegelijk is het ook spannend om te ontdekken hoe wij als gemeente na corona ons ontwikkelen of profileren. Onze routekaart is erop gericht om de zomermaanden met 1 dienst door te gaan waarbij er steeds meer bezoekers welkom zullen zijn. Momenteel buigen KR en RvO zich over de vragen die er liggen over kerkzijn na corona.

Op de website en via de Scipio app kun je je inschrijven voor de diensten via dit online aanmeldformulier. Hier kunt u zich als groep/gezin/individu opgeven voor de kerkdiensten. Dus graag per gezin maar 1 maal per dienst aanmelden. Niet alle datums zijn beschikbaar omdat er ook andersoortige diensten (doop, belijdenis) plaatsvinden in deze periode.

LET OP: vol is vol. U bent pas definitief ingeschreven als u een bevestiging per mail hebt gehad.

Op deze pagina kunt u zien hoeveel er per datum zijn ingeschreven.

Ook vragen wij je of je de koster wilt helpen met schoonmaken na de dienst. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Om alles in goede banen te leiden, vragen wij jullie met klem om onderstaande regels in acht te nemen:

  • bij klachten blijf je thuis
  • mondkapjes verplicht bij het bewegen. Het mondkapje zet je buiten op en wordt afgezet als je plaatsneemt op de aangewezen stoel
  • handen desinfecteren bij de desinfectiepalen
  • registratie bij binnenkomst
  • er wordt niet gezongen
  • er wordt 1,5 meter afstand gehouden als je niet uit 1 huishouden komt.
  • bovenstaande geldt voor zowel medewerkers als bezoekers.

In alle gevallen geldt; houd 1,5 meter afstand.

Met deze regels denken wij op een verantwoorde wijze weer van start te kunnen gaan om elkaar weer te ontmoeten in ons Lichtpunt. Voor velen is het een periode van gemis geweest en wij hopen dat de onlinediensten daar toch een goede invulling voor zijn geweest.

Met vriendelijke groet,

Anne van Lohuizen
Voorzitter DB/KR
GKV het Lichtpunt